Hírek - egészség

Eltűnt a nyirokmirigy duzzanat és a csalánkiütés ( urticaria )

1220 Megtekintés

 

A 12 éves Natália csalánkiütéssel és nyirokmirigy duzzanattal érkezett haza az iskolai sátortáborból, ahol ráadásul még a hátát is leforrázta.

„Tizenkét éves lányom, Natália, iskolai sátortáborba ment. Szinte alig ismertem rá, amikor hazajött. Teste tele volt csalánkiütéssel, ami viszketett, állandóan vörösre vakarta magát. A nyakán bal oldalt két nyirokcsomó duzzanat keletkezett. Ráadásul, amikor a táborban elment zuhanyozni, véletlenül a forró vizet engedte magára úgy, hogy leforrázta az egész hátát. Égési sebe miatt sem aludni, sem feküdni nem tudott, állandó fájdalmai voltak. Az orvos antibiotikumot adott neki, ez sajnos nem segített. Azt mondták, be kell feküdnie a kórházba.

 

Eljöttünk a gyógyító központba, Kopcsányi Ildikóhoz. Az első kezelés alkalmával eltűntek a nyirokcsomó daganatok Natáliáról. Változtattunk a táplálkozási szokásain is. Leányom az étrendjéből kihagyta a tejet, sajtot, disznóhúst, tojást, cukrot, fehérlisztből és szójából készült élelmiszereket.

 

Kopcsányi Ildikó – bioenergetikus, reflexológus

Kopcsányi Ildikó

 

Csodálattal tapasztaltuk, hogy a bőrbetegsége rohamosan gyógyult. A kezelés másnapjára elmúlt a csalánkiütés is. A hátát is kezeltük. Már aznap éjjel tudott feküdni és aludni. Elmaradt a kórházi kezelés! Számomra hihetetlen gyorsan történt a gyógyulás. Nagyon örülök, hogy leányomnak nem kellett a kórházba mennie. 

 

Hálásan köszönjük Kovács – Magyar Andrásnak és az Ő módszerével gyógyítóknak."


T. Ildikó

 

 

Energia Gyógyító Központ

H-1143 Budapest (XIV. kerület) Tábornok u. 11/A. I. emelet/11.

(a 2. metró Puskás Ferenc Stadion megállójánál)

 

Telefonszámaink:

+36-1-251-4983 vagy: +36-1-222-3186

 

www.csodalatosgyogyulasok.hu

 

 

 

Csalánkiütés ( urticaria ) gyermekkorban – orvosi szemmel

 

A bőrön megjelenő csalánkiütés ( urticaria - ejtsd: urtikária )  gyakori tünet gyermekkorban. Átlagosan minden tizedik gyerek átesik csalánkiütésen. Van, aki életében csak egyszer, néhány órán át, ritkábban éveken át szenvedhet a panaszoktól.

 

A frissen szedett csalán a bőrrel érintkezve is ilyen tüneteket okoz, innen származik az elnevezése. Az urticaria oka az, hogy bizonyos ingerek hatására a bőr egyes sejtjeiből biológiailag aktív anyagok ( pl. hisztamin ) szabadulnak föl, ami a bőrön jellegzetes elváltozásokat okoznak.

 

Erősen viszkető, a bőr szintjéből kiemelkedő, fehéres, változó alakú és méretű bőrelváltozás, ami gyorsan változtatja a helyét és az intenzitását. Percek alatt kialakulhat és el is tűnhet. Így néz ki például egy friss szúnyogcsípés is. Az arcon jelentkezve nagy duzzanatot, torzító ödémát okozhat, a torokban pedig fulladást is előidézhet egy súlyos fokú duzzanat.

 

Eredetét tekintve meglehetősen „titokzatos”, mivel az esetek nagy százalékában nehéz megállapítani pontosan a kiváltó okát. Gyerekkorban legtöbbször nem allergia áll a csalánkiütés hátterében, hanem valamilyen aktuálisan zajló felső légúti vagy gyomor- és bélrendszeri gyulladás mellett jelentkezik. Ilyenkor az alapbetegség tünetei (pl. láz, nátha, köhögés, nyaki nyirokcsomó duzzanat, hányás, hasmenés, láz ) mellett alakul ki, majd a betegség gyógyulásával a csalánkiütés is megszűnik.

 

Bonyolítja a helyzetet, ha a gyerek az alapbetegségre antibiotikumot kap, mert a csalánkiütés az arra adott allergiás reakció is lehet, ami jelentkezhet akár napokkal később is. De más allergia is okozhat csalánkiütést a gyógyszereken kívül. Jellemző és gyakori az ételallergia következtében kialakuló urticaria, például: a tej, tojás, gyümölcsök, gabonafélék, halak, stb. hatására. Ilyen esetekben a bőrtüneten kívül még számos szervet érintő tünetet láthatunk (pl. hasfájás, hasmenés, nátha, asztma, stb.)

 

A csalánkiütés kivizsgálása során nagy gondot kell fordítani a góckutatásra is, mert gyakran a mandulában, arcüregben, fogban, tüdőben, húgyutakban, megbújó lappangó gyulladásos góc áll a háttérben. Ritkábban különféle fizikai behatásokra alakul ki csalánkiütés, pl. nyomásra, hidegre, melegre, napfény vagy víz hatására, de pszichés stressz is kiválthatja.

 

Tüneti kezelésére allergiaellenes gyógyszert használnak, az oki terápia értelemszerűen a kivizsgálás és a valós ok kimutatása és kiiktatása után lehetséges.

 

(Forrás: Dr. Németh Anita)