Hírek - egészség

Biokertészet Matrix Drops készítményekkel – szeptemberi teendők

595 Megtekintés
MATRIX DROPS
A vegyszermentes növénytermesztés- és ápolás legyen az életmódunk része.
A környezetünk és a növények védelmében ne használjunk ártalmas, mérgező anyagokat.

Elkezdődött az iskola, eljött a nyárbúcsúztató grillpartik, szalonnasütések ideje.
Az idei forró, száraz nyári napok után, van némi teendőnk, hogy felüdülés legyen a séta a kertünkben, és élvezhessük a növényeink aurájának hálás simogatását.
Használjuk ki a szeptemberi napsütéses napokat, töltsünk minél több időt a szabadban!
 
Néhány fontos dolog szeptemberben:
Ne felejtsük el a lehullott leveleket összeszedni a földről, fűről! Az egészséges leveleket tehetjük a komposztra, vagy ezzel takarhatjuk télen a védeni kívánt növényeink tövét. A beteg, foltos, rozsdás leveleket mindenképpen égessük el, semmisítsük meg!
 
Mielőtt megjelennének a rózsán a levélfoltok, permetezhetünk 2005 MD-vel.
 
MATRIX DROPS - a róza megmentője
A nagy meleg miatt figyeljünk az atkák elszaporodására! A kifakult, sárgás leveleket közelebbről megvizsgálva szívogatás nyomok árulják el az atkák jelenlétét, a levelek fonákján pedig szemmel alig látható pókhálós bevonat jelzi a kártevőt. A leanderek, hortenziák, paradicsom, mocsári hibiszkusz kedvelt növényei az atkáknak, de mostanában az örökzöldeken, kivin, szőlőn, vagy egyéb növényünkön is megjelenhetnek. 2003 MD-vel megerősíthetjük a növényeink auráját, így könnyebben távol tarthatjuk a kártevőket.
 
Kerti növényeinknek, egynyári virágainak foszfor és kálium felszívódását 2001 MD-vel ösztönözhetjük – akár öntözéssel, akár permetezéssel.Nagyon fontos a szerves trágya, érett komposzt vagybiohumusz alkalmazása.
 
Komposztunkat szintén javíthatjuk 2001 MD belocsolásával.
 
Leandereinket ne felejtsük el most visszavágni, hogy jövőre szebben, dúsan és minél korábban virágozzanak. 2013 MD és 2003 MD-vel nyugodtan permetezzük őket. Metszéskor, a keletkezett sérülések miatt használjuk a 2008 MD-t.
 
Csigákat a leghatékonyabban 2001 MD-vel tudjuk távol tartani. Gondoljunk a következő évre: ássuk fel a veteményest, virágágyást, forgassuk át talajt! Ágyásainkra is permetezzünk a 2001 MD-ből, hogy a kifejlett példányok ne tudják letenni a petéiket a kertünkbe.
 
Ha a nyári kánikula nagyon legyengítette füvünket, most még adhatunk neki 2001 MD-t és 2018 MD-t. Ajánlatos gyepünket késő ősszel megszórni szerves trágyával vagy komposzttal. Ennek beszerzéséről már most gondoskodjunk. Nitrogéndús műtrágyát ne szórjunk ki, mert a fű zöld részei hirtelen növekedésnek indulhatnak, és a téli gombás fertőzéseket, hópenész kialakulását elősegítjük vele.
 
Ajánlatos az őszi lemosó permetezést 2013 MD, 2001 MD és a 355 MD-vel lombhullatás előtt és után megismételni.
 
Az eper ültetésének ideális ideje augusztus-szeptember. Az ültetéshez használjunk eperültető fóliát, hogy óvjuk őket a gyomoktól, és a termő gyümölcsöket a vizes, sáros talajtól. Megelőzésképpen a csigák távoltartására most is a 2001 MD-vel védekezzünk. Az átültetés miatti sérülésekre 2008 MD ajánlatos. A gyorsabb gyökeresedés érdekében pedig 2007 MD javasolt. Az eperpalánták is bő terméssel hálálják meg a következő évben, ha ültetés előtt Matrix Dropsokat és szerves trágyát használunk.
 
Tulipán, krókusz, jácint virághagymákat szeptember közepétől már ültethetjük, hogy tavasszal gyönyörködhessünk bennük a kertünkben. Ültetés előtt rövid időre merítsük be a hagymákat 2001 MD, 2003 MD, 2005 MD, 2008 MD és 355 MD-ből készített fürdőbe, majd ezzel a vízzel meg is locsolhatjuk az előkészített talajt.  
 
Szobanövényeinkről se feledkezzünk meg, erősítsük őket 2001 MD-vel.
 
Kellemes szeptemberi kertészkedést kívánunk Mindenkinek!
 
Matrix Drops Kft. munkatársai
 
További termékeinkről és szolgáltatásainkról tájékozódjon:
 
Írja meg véleményét vagy nyomjon egy Tetszik-et Facebook oldalunkon!
 
Nyitva tartásunk:
 
Matrix Drops Kft.
H-1143 Budapest, XIV. kerület
Tábornok utca 11/A - 1. emelet
Hétfőtől - péntekig: 8:00-19:00
Szombat: 8:00-15:00
Vasárnap: zárva
 
Tájékoztatást kaphat telefonon:
+36-1-251-4983
+36-1-222-3186
 
e-mail: info@matrixdrops.com
 
Irodánk a térképen: