Mit kell tudni Róla? - Táltos Egészség

Nyirokmasszázs – lymphodrainage

3941 Megtekintés

Módszer: A nyirokrendszert a kötőszövet, és a bőr masszírozásával aktiváljuk.

Így tudja testünk a felhalmozott méreg- és salakanyagokat gyorsabban kiválasztani, oly módon, hogy a nyirokelfolyást javítja, megszünteti a nyirokpangást, serkenti a salakanyagok elszállítását. Eközben elősegíti a meglévő gyulladások, sebek gyógyulását és a sejtek oxigénellátását is. Csökken a szövetekben lévő ödéma, és mérséklődik a nyomás miatti fájdalom és feszülés.

 

Kiknek ajánlott?

 

Az egyik legfontosabb prevenciós (megelőző) módszer az egészség megőrzése céljából. Általános közérzetjavító hatásán túl, relaxál testi, idegi, agyi szinten. A szervezetben zajló, minden gyógyulási folyamatot felgyorsít.

 

- Méregtelenítő kúrák kiegészítéseként

- Hajszálér és visszérgyulladásoknál

- Műtéti hegek után – a funkciókárosodás elkerülésére

- Arc- és nyak ödémák enyhítésére

- Lelki- és fizikai trauma enyhítésére

- Cellulitisz – narancsbőr

- Fogamzásgátlót szedő hölgyeknek igen hatásos,

  a nem látható felszaporodott szövetközi ödémára

- Klimatérium időszakában

- Magas vérnyomás enyhítésére

- Menstruáció idején, a feszültségek csökkentésére

- Gyakori fejfájás. Migrén.

- Általános immungyengeség                                            

- Ízületi gyulladások. Reuma.

- Alsó lábszáron, térden kialakuló ödéma

- Allergia. Asztma.

- Krónikus (visszatérő) légúti fertőzések

- Csigolyabántalmak

- Gyomor- és bélrendszeri panaszok

- Hónalji nyirokcsomó, kar-ödéma.

- Rossz koncentráló képesség. Idegesség. Alvászavarok.

- Pajzsmirigy-működési zavarok

- Puffadási, székrekedési panaszokra

 

A kezelés időtartama attól függ, mekkora terület érintett.  Egyértelmű eredmény néhány kezelés után látható, érezhető. Egy alakalom nem elegendő. A masszázson kúraszerűen, akár minden nap is részt vehet. Nincs káros mellékhatása.

 

Ajánlott a masszázs előtt és után pár napig több folyadékot fogyasztani. Így könnyebben ki tudja választani a szervezet a felhalmozódott salakanyagokat, nyákokat. Masszázs után nagyobb mennyiségű a bélsár, így tisztul a vastagbél is.

 

Nyirokrendszer

Nyirokrendszer

 

Nyirok-immunrendszer

 

A mai rohanó világban egyre többet dolgozunk 10-12 órát, sőt akár még ennél is többet, csak hogy fenntartsuk a megszokott életszínvonalunkat. A sportra, mozgásra egyre kevesebb időt tudunk fordítani, és ez egészségünk hanyatlásához vezet. Van azonban egy megoldás, mellyel ezt az állapotot meg tudjuk fordítani, szervezetünket egészségesebbé tudjuk tenni. Ez pedig nem más, mint a nyirokmasszázs.

 

Életünk alapja a mozgás. Gyermekkorban a mozgás szinte természetes, automatikus. Még akkor sem vagyunk képesek leülni, ha reggelizni, ebédelni, vacsorázni kell. Ha visszagondolunk, bennünket sem lehetett sokáig ülve tartani. Nem is volt igazán keringési problémánk. Nem szedtünk gyógyszereket, amelyek esetleg károsak lehettek a szervezetünk számára. Miért is fontos a mozgás? Van egy nagyon fontos rendszerünk, a nyirokrendszer. Kevesen tudják, hogy a nyirokrendszer = immunrendszer. A nyirokrendszer működését az izom összehúzódása, és elernyedése működteti. Ha izommozgás nem történik, a nyirokfolyadék nem gyűlik össze a nyirokkapillárisokba, majd a nyirokvezetékekbe. A nyirok feladata, hogy megtisztítsa a szervezetet a különböző behatolóktól, baktériumoktól, toxikus anyagoktól, vírusoktól, elhalt sejtektől, elszaporodó gombáktól, a torzult sejtek rákos szaporodásától, és még nagyon sok mindentől. A szervezetben minden pillanatban kialakulnak gyulladások, daganatos sejtek, stb., ami állandó készenlétben tartja az immunrendszert, vagyis a nyirokrendszert. A nyirokfolyadék összegyűjti ezeket a betegségeket okozó részecskéket, a nyirokvezetéken keresztül a nyirokcsomókba kerül,ahol a nagy fehér sejtek a lymphociták közömbösítik, majd a megtisztított nyirkot a vérbe ürítik. Mi történik, ha nincs megfelelő izommozgás? A nyirok lelassul, vizenyőgyülem alakul ki, és a testet bombázó baktériumok, vírusok, gombák elkezdenek szaporodni. A szervezetben a gyulladásokat képző baktériumok már nincsenek kordában tartva, egyre jobban elszaporodnak. A daganatos sejteket a falósejtek – a limphociták – nem képesek maradéktalanul felfalni.

 

Nyirokrendszer és vérkeringés kapcsolata

A nyirokrendszerünk és a vérkeringés kapcsolata

 

 

Mi a megoldás?

 

1. Az egész test területére kiterjedő földsugárzás-mentességet kell biztosítani.

 

2. Olyan élelmiszert kell fogyasztani, amely antibiotikum- és hormonmentes, valamint ellenőrizhető, megbízható helyről származik.

 

3. A nyirok lelassulásának a vizenyő-gyülem kialakulásának megszüntetése masszázzsal.  

A visszatérő gyulladásoknál kialakult vizenyő-gyülem orvosilag még gyógyíthatatlan. A bokafájdalmak túlnyomó többsége és a térdfájdalmak néhány fajtája már bizonyíthatóan nyirokmasszázzsal gyógyítható. Ez Kovács - Magyar András módszerével már kezelhető. A visszér kialakulásánál is nagy szerepe van a nyirokrendszer hibás működésének. Ha lelassul, akkor a vizenyő, vagyis nyirokfolyadék pangás alakul ki a lábban, amely az izmok megkeményedésével jár együtt. A kis vérerek, kapillárisok nem képesek kitágulni a kemény izomban, és így sokkal kevesebb vér jut beléjük. A nagyobb erekbe pedig több vér tódul, vagyis kitágulnak. A kitágult erekben a billentyűk nem jól zárnak, így a vér már visszafelé is áramlik. Ezekben az erekben vérpangás alakul ki, vagyis folyamatosan tágulnak ezek az erek. A nyirokkeringés felgyorsításával meg lehet előzni a visszerek kialakulását. 

 

NYIROKCSOMÓ

Nyirokcsomó

 

Azt is tudnunk kell, hogy a láz nem betegség, hanem a szervezetünk, vagyis immunrendszerünk-nyirokrendszerünk válasza a behatoló baktériumok és vírusok ellen. Ha a lázat gyógyszerekkel csillapítjuk, tudnunk kell, hogy a nyirokrendszerünket tesszük tönkre. Ha magas a láz, a hűtőfürdő, és a priznic a megfelelő megoldás. Ugyanis a nyirokrendszerünk a külső támadások ellen a fehérvérsejtek milliárdjait veti be, és ez a szervezet felmelegedésével jár együtt. Ha ezt gyógyszerrel csillapítjuk, a fehérvérsejteket öljük meg.

 

Visszatérve az első  bekezdésben írtakra, a mozgás egy életforma. Kiegészítője a nyirokmasszázs, amellyel meg lehet változtatni életünket. Nagyon sok beteg ember van a világban. Tegyünk meg mindent a gyógyulásunk érdekében! Mert ha ma nem tesszük, holnap már lehet, hogy késő lesz!

 

NYIROKEDÉNYEK

Nyirokedény

 

 

Címünk:

 

Energia Gyógyító Központ

 

H-1143 Budapest, Tábornok út 11/A. I. emelet / 11. ajtó

(XIV. kerület, a 2. metró Stadionok megállójánál)

Telefonszámaink:

+36.1.251.4983

+36.1.222.3186

 

www.csodalatosgyogyulasok.hu