Mit kell tudni Róla? - Táltos Egészség

LEUKÉMIA - FEHÉRVÉRűSÉG ( leukaemia )

1539 Megtekintés

Cikksorozatunk jelen fejezetében a leukémiáról, a leukémiás betegségekről szeretnék közérthetően írni. Remélem a cikk végén méltán gondolja majd az olvasó, hogy ilyen formában, az egyszerű ember nyelvén ez a tudásanyag az általános műveltség részévé is válhatna.

Mindenesetre, aki figyelmesen elolvassa ezt a szöveget az itt megfogalmazottakkal eligazodhat ezen betegségekkel kapcsolatos – sokszor téveszméken alapuló – hiedelmek világában. Érthetővé válnak ezen betegségek kialakulásának mechanizmusai, szövődményei, veszélyei, és mint minden probléma lényegét a megelőzés lehetőségeit is ismertetem.

A leukémia egy gyűjtőfogalom.
Több betegség tartozik ebbe a körbe pl.:

akut limfoid leukémia ( ALL )
akut mieloid leukémia ( AML ),
krónikus limfoid leukémia ( CLL ),
krónikus mieloid leukémia ( CML ) stb.

A szó jelentése ” fehér vér ” melyet arról a kiszélesedett fehér sávról neveztek el, mely megjelenik egy leukémiás beteg vérmintájában, ha azt laboratóriumi körülmények között lecentrifugáljuk. Ezt a fehér sávot nagy tömegű fehér vérsejtek alkotják, ugyanis a leukémiás betegségek lényege, hogy a vörös csontvelőben történő fehérvérsejt képzés megzavarodik, elállítódik a program a csontvelői őssejtekben. Ezen őssejtek működése zavart szenved, és egységnyi idő alatt sokkal több fehérvérsejtet fognak képezni, mint egészséges esetben. Ez a jelenség két nagy problémakört von maga után.

Egyrészt a felgyorsult fehérvérsejt képzés folyamán a keletkezett sejteknek nincs idejük megérni, így hatástalanok lesznek baktériumok, gombák elleni védekezésben. Azaz immungyengeség alakul ki. Másrészt a csontvelőben szaporodó éretlen fehérvérsejt vonal kiszorítja a vörösvérsejt-, és a vérlemezke vonalat. Ennek következtében a vérben csökken a vörösvértestek és a vérlemezkék száma.

Az előbbi eredménye a vérszegénység – anémia ( anaemia ), mely sápadtságot, nehézlégzést, fáradékonyságot okozhat. Az utóbbi következtében vérzések, véralvadási zavarok jöhetnek létre. Ezen kívül jellemző tünetek a láz - éjszakai izzadás - levertség . Az éretlen fehérvérsejtek miatt visszatérő, nehezen gyógyuló fertőzések. Gyakori gyermekkorban a csontfájdalom, máj- és lépmegnagyobbodás .

A betegek legtöbbször a hiányos immunvédekezés miatt banális - azaz egészségesekben rendszerint simán gyógyuló - fertőzésekben halnak meg pl.: tüdőgyulladás ( pneumonia ) .

A betegség okairól sokat tud a tudomány, de az esetek nagy részében nincs kimutatható ok, így az idiopátiás – azaz nem tudjuk, mi okozza - kategóriába szorul az oknyomozás.

A leukémiák kialakulásában bizonyítottan szerepe van a genetikai faktoroknak, a csontvelői őssejtek génjeinek megváltozásának (mutáció), melyet ionizáló sugárzásuk ( Hiroshima, Csernobil ), kémiai anyagok pl.: benzol, egyes gyógyszerek okozhatnak. Bizonyos vírusok szerepe is beigazolódott, főleg a felnőttkori leukémiák esetében.

Húsz évvel ezelőtt napvilágot látott egy régi- új, elfeledett módszer, mely a jelenkor emberének ismét megoldást nyújthat népbetegségeire. A módszert Kovács - Magyar András ébresztette csipkerózsika álmából
Táltos gyógyító rendszer néven. Filozófiája az a józan gondolkodás, hogy a krónikus betegségeket megelőzni illene , hiszen az autónkat sem akkor visszük el olajcserére, amikor már megsült a motor.

Saját testünkkel, lelkünkkel, szellemünkkel is folyamatosan foglalkozni kell, karban tartani mielőtt megbetegednénk. A krónikus betegségek - így a leukémiák - esetében is a megelőzés első és legfontosabb lépése a fekhelyünk áthelyezése földsugárzás mentes helyre. Kovács - Magyar András megfigyelése, hogy a leukémiás betegek kivétel nélkül vízérben feküdtek.

Közülük sokan ágyukat földsugárzás mentes helyre tették, táplálkozásukat megváltoztatták, segítséget kaptak a Táltos gyógyítóktól és meggyógyultak, önmagukba, gyógyulásukba vetett hitük által.

A leukémiák orvosi módszerekkel - kemoterápia, sugárterápia, csontvelő transzplantáció - nehezen befolyásolható betegségek. Kivételt jelent a gyermekkori ALL, ahol manapság a teljes gyógyulás a reális cél.

A helyzet súlyossága miatt különös jelentőséget kap a megelőzés melynek módszereit fentebb említettem. A
Táltos gyógyító rendszernek számos leukémiás beteg köszönheti gyógyulását. A már betegségben szenvedőknek jó szívvel ajánlom ezt a módszert, ahol egyedülálló eredmények születnek, mellékhatás nélküli kezelésekkel nagy esély van a teljes gyógyulásra.

”Gyümölcséről ismerik meg a fát”.

Mindenki ismeri ezt a fát, bátran tépjünk hát a gyümölcséből! 

Dr. Pálus Attilla