Hírek - egészség

Pajzsmirigy- és vérnyomás rendellenességek gyógyulása

756 Megtekintés

Piroska pajzsmirigy-, vérnyomás- és pulzusproblémái miatt kereste fel a Táltos irodát. Sem a műtét, sem a gyógyszerek nem segítettek. A Táltos meditációs módszer hozta őt helyre.

Piroska vagyok. Tíz évvel ezelőtt gondjaimmal lettek a pajzsmirigyemmel. Sokszor fulladtam, panaszaim voltak. Kórházba kerültem, műtétet javasoltak. Megműtöttek. A műtét után ismét éreztem, hogy nem vagyok jól, újra fulladtam, rosszul éreztem magam, gyógyszereket szedtem.

 

TEKINTSÉK MEG FILMÜNKET!

 

Filmünket indítani kell! Kattintson a bal alsó sarokban lévő lejátszás gombra!

A jobb alsó sarokban elérhető a teljes képernyőméret.

 

 

Hallottam a Táltosokról, hogy tudnak a beteg embereken segíteni. Eljöttem Kopcsányi Ildikóhoz, aki Táltos meditációs módszerrel kezelt. Nagyon jól sikerült, ezek után fél évig nagyon jól éreztem magam, nem volt semmilyen problémám.

 

Később vérnyomás- és pulzusproblémáim adódtak. Ez eltartott pár hónapig. Felkerestem Kopcsányi Ildikót és Hegedűs Máriát. Hegedűs Mária egy szellemet érzékelt rajtam. A szellem elengedése után megkönnyebbültem, csodálatosan fel tudtam lélegezni. Jól éreztem magam ismét, nem kellett ezek után gyógyszer. Eltelt egy kis idő, egészen helyreállt minden.

 

Tény az, hogy sem a műtét, sem a gyógyszerek nem segítettek. A Táltos meditációs módszer hozott helyre. Hála a Jóistennek, azóta újra jól érzem magam. Elmentem egy orvosi vizsgálatra, hormonvizsgálatra. Az orvos azt mondta, hogy semmilyen problémát nem tapasztal.

 

Nagyon köszönöm Kovács – Magyar Andrásnak és a Táltos módszerrel gyógyítóknak!

 

Kopcsanyi Ildiko es Hegedus Maria az alistali Matyas szobornal.jpg

 

Kopcsányi Ildikó és Hegedűs Mária

 

TÁLTOS ISKOLA H-1143 Budapest, Tábornok út 11/A I/11. tel.: +36-1-251-4983

 

 

A pajzsmirigy betegségei - orvosi szemmel

Pajzsmirigy-gyulladás

pajzsmirigy-megnagyobbodás - strúma

 

 

A pajzsmirigy a nyak alsó részének két oldalán helyezkedik el. Súlya egészségesekben nem haladja meg a 20 grammot. Két - jobb és bal - lebenyét lehet elkülöníteni, a kettőt középen egy híd köti össze. Az idegi ellátása részben a hangszalag feszességét, részben a hangszalag mozgását is hivatott biztosítani. Ennek azért van jelentősége, mert sérülésük esetén a hangszín megváltozhat, rekedtség, súlyosabb esetben nehézlégzés léphet fel.

 

A pajzsmirigy a belső elválasztású mirigyek közé tartozik, vagyis hormonokat termel, melyeket közvetlenül a véráramba juttat. Ezek a hormonok a tiroxin (T4), a trijodtironin (T3) és a kalcitonin (a mellékpajzsmirigy termeli). A pajzsmirigy működését közvetlenül az agyalapi mirigy által elválasztott, a pajzsmirigyműködést fokozó hormon (TSH) szabályozza.

 

A tiroxin hatása elsősorban az anyagcsere folyamatokra ( fehérjeszintézis , szív , máj  vese , izomzat oxigénfogyasztása ), míg a kalcitonin a kalcium anyagcserére fejti ki hatását. A tiroxin és trijodtironin felépítéséhez jódra van szükség. Ennek hiányában a pajzsmirigy-hormonok nem képződnek kellő mennyiségben, erre reakcióként az agyalapi mirigy fokozott serkentő hormon (TSH) termeléssel reagál, aminek következtében a pajzsmirigy lebenyei egyre nagyobbak lesznek és kialakul a régről ismert golyva. Magyarország legnagyobb részén az ivóvíz sajnos nem tartalmaz kellő mennyiségű jódot, így sajnos nagyon gyakoriak a pajzsmirigybetegségek hazánkban.

 

A pajzsmirigy betegségei általában a mirigy növekedésével járnak együtt, ezt az állapotot nevezik strúmának, magyar nyelven golyvának. Általában jellemző a nyak megvastagodása, amely már messziről látható. Tapintással a nyakon levő duzzanat a nyelőmozgást követi, gyakori lehet a nyelési panasz („gombóc” érzés). Jelentős megnagyobbodás esetén a légcsövet összenyomhatja, nehézlégzés, fulladásszerű panaszok jelentkezhetnek.

 

A pajzsmirigy-megnagyobbodás lehet egyenletes vagy göbös, a göbök lehetnek tömörek vagy folyadék-tartalmúak (ciszták). Mindegyik forma járhat normális működéssel ( normofunkciós ), túlműködéssel ( hiperfunkciós ) vagy elégtelen működéssel ( hipofunkciós ). A göbös strúma esetén mindig gondolni kell a daganat lehetőségére is.

 

 Pajzsmirigy-gyulladás ( test – hőenergia felvétel )

 

Pajzsmirigy-gyulladás ( test – hőenergia felvétel )

 

Serdülőkorban vagy terhesség alatt nem ritka, hogy a pajzsmirigy megduzzad, tapinthatóvá válik. Rendszerint hormontermelésük normális marad, vagy átmenetileg fokozódik, de komolyabb tünetet, panaszt nem okoz és idővel kezelés nélkül is visszafejlődik, tehát sem gyógyszeres, sem műtéti kezelésre nincs szükség.

 

Gyulladásos betegségek is vezethetnek strúmához, ezek oka részben ismeretlen, másrészt immunológiai eredetű vagy vírusos fertőzés, de ritkán előfordulnak baktériumok okozta gyulladásos folyamatok is. Ez utóbbiak általában magas lázzal járnak. A gyulladásos betegségek közül ki kell emelni az úgynevezett Hashimoto-féle gyulladást, mert az elmúlt évtizedben számuk egyre növekszik és bizonyos rosszindulatú elfajulásuk is gyakrabban következik be.

 

Normofunkciósnak vagy nem toxikus strúmának nevezik a normális mennyiségű hormont termelő, egyenletesen megnagyobbodott vagy göbös pajzsmirigyet. A megnagyobbodásnak többnyire az az oka, hogy vagy az étkezéssel felvett jód mennyisége csökkent, vagy bizonyos táplálékok (pl. a fehérrépa) vagy gyógyszerek gátolják a hormonképzést. A gyógyszeres kezelése ( hormonpótlás ) szükséges lehet a pajzsmirigy további növekedését megelőzendő. Műtét akkor indokolt, ha rosszindulatú daganat lehetősége merül fel, vagy már olyan méretet ért el, ami légcsőszűkületet vagy komoly esztétikai problémát okoz.

 

Ha a megnagyobbodott pajzsmirigy működése is fokozódik, akkor beszélünk túlműködésről, hipertireozisról, más néven toxikus strúmáról. Kialakulásában több tényező (immunológiai, stressz) játszik szerepet. Számos panaszt (idegesség, szapora szívműködés, hasmenés, fogyás, fokozott étvágy, izzadás, kézremegés, álmatlanság) és tünetet (elsősorban szemtüneteket, jellemző a kidülledt szem) okoz.

 

 A strúma ( test – hőenergia felvétel )

 

A strúma ( test – hőenergia felvétel )

 

Kezelése elsősorban gyógyszeres, részben a pajzsmirigy működését gátló, részben az egyéb tüneteket (szapora szívműködés) csökkentő gyógyszerek alkalmazására van szükség. A gátlószerek mellékhatása lehet a fehérvérsejt szám jelentős csökkenése. Ilyenkor a kezelést folytatni nem szabad, hanem vagy az izotóp-kezeléshez vagy a műtéthez kell folyamodni. A gyógyszeres kezelés eredménytelensége esetén a pajzsmirigy csaknem teljes, sebészi eltávolítása indokolt. Idősebb korban a pajzsmirigy izotópos kezelése is eredménnyel járhat, fiatalabb korban (21 év alatt) a daganatok későbbi gyakoribb előfordulásának veszélye miatt ez azonban nem végezhető.

 

Csökkent pajzsmirigyműködés: hipotireozis

A jódhiányos golyváról korábban már tettünk említést, de ilyen állapothoz vezethet a Hashimoto-féle pajzsmirigygyulladás, a korábban alkalmazott izotóp- vagy sebészi kezelés. A tünetek lassan alakulnak ki: hajhullás, száraz bőr, töredező köröm, aluszékonyság, végtag-, arc- és nyelvduzzanat. Máskor a pajzsmirigy elégtelen működése nem jár ilyen jellemző tünetekkel, néha csak megmagyarázhatatlan gyengeség, fáradékonyság miatt végzett vizsgálatok derítik ki a panaszok okát.

 

Szerencsére a pajzsmirigyhormon hiánya egyszerűen pótolható, naponta szedett tablettával.

 

A pajzsmirigy betegségek kivizsgálásánál az első teendő a panaszok rögzítése, melyek gyakorlatilag már hónapokkal a hormonszintek definitív eltérése előtt jelentkezhetnek. Még szintén a laborvizsgálatok eltérése előtt, igen korai fázisban tudja markánsan kimutatni a pajzsmirigy betegségeit a test - hőenergia vizsgálat. Jelentősége – a korai kimutatás mellett – abban áll, hogy meg lehet vele határozni az eltérés jellegét: gyulladásos, vegyes képet mutató, vagy tisztán alulműködő. Mindennek a megfelelő továbblépés és kezelés szempontjából van jelentősége.

 

Szintén nagy szerepe van az ultrahang vizsgálatnak a pajzsmirigy betegségeiben, ott is elsősorban a gyulladásos kórképek és a már kialakult göbök további vizsgálataiban: választ ad arra, hogy a pajzsmirigy megnagyobbodása egyenletes, vagy állományában egy vagy több göb foglal-e helyet, az izotópvizsgálatból pedig kiderül, hogy a pajzsmirigyállomány vagy az abban levő göbök felveszik-e az izotópot vagy sem. Ez utóbbi esetben beszélünk "hideg" göbökről, míg az izotópot halmozó göböket pedig "meleg" vagy "forró" göböknek nevezik. Ennek azért van jelentősége, mert a hideg göbök esetében gondolni kell rosszindulatú elfajulásra is, míg a forró göbök rosszindulatú elváltozása gyakorlatilag nem fordul elő.

 

Ismeretlen, immunológiai eredetű strúmák esetén speciális vizsgálatokra is szükség lehet, amikor a pajzsmirigy ellen képződő ellenanyagokat mutatnak ki. További eszközös vizsgálatok közé tartozik a röntgen és az izotópvizsgálat ( jód izotóppal). Adott esetben szükség lehet finom tűvel végzett, komolyabb fájdalommal nem járó sejt-mintavételre és szövettani elemzésre is.

 

A fentebb felsorolt orvosi gyógyítási lehetőségek – mint láthatjuk, többnyire – tüneti kezelések, melyek bár gyakorlatilag tökéletesen tudják biztosítani a szervezetnek a megfelelő pajzsmirigy hormon szintet, de ezt ilyenformán egész életen át kell alkalmazni. Szerencsére elérhetők a Táltos gyógyítás módszerei is, melyek segítségével nemcsak tünetileg, hanem okilag is kezelhetők a pajzsmirigy betegségek, ezáltal akár végleges gyógyulás érhető el.

Dr. Pusztai Zoltán - szülész - nőgyógyász szakorvos

 

Dr. Pusztai Zoltán - nőgyógyász szakorvos és a Test - hőenergia berendezés

 

Dr. Pusztai Zoltán - nőgyógyász szakorvos és a Test - hőenergia berendezés

 

Test - hőenergia diagnosztika bemutatása

 

Ez az egyetlen kifejezetten egészségügyi vizsgálatokra – vagyis az emberi test vizsgálatára – kifejlesztett infravörös képalkotó eljárás.

 

A Test - hőenergia egy – az ÁNTSZ által befogadott és engedélyezett - orvosdiagnosztikai berendezés és eljárás, amely az infrafoton energiák eloszlását méri dinamikus módon. Az új módszer nemcsak az egyes szervek, hanem a test összetett vizsgálatát is lehetővé teszi. A test - hőenergia diagnosztikai rendszer feltérképezi és jelzi a testben lévő rendellenes működéseket.

 

A vizsgálat teljesen ártalmatlan, szemben a röntgen, CT, MR diagnosztikával – károsító sugárzást nem bocsát ki, a szervezetet semmilyen hatással nem terheli.

 

A test - hőenergia kamerája az emberi test által az infravörös tartományban kisugárzott jeleket fogja fel és egy speciális célszámítógépbe továbbítja azokat. A komputer átalakítja s az emberi szem által érzékelhető tartományba helyezi át, vagyis láthatóvá teszi ezeket a sugarakat. A Test - hőenergia diagnosztika tehát nem hőmérsékletet mér, nem „hőtérkép”.

 

A dinamikusan változó életfolyamatokat képes nagy érzékenységgel és pontossággal megjeleníteni, mint pl. gyulladások, daganatok, visszér rendellenességek, gerinc- és izületi degeneratív elváltozások, valamint egyéb sejtanyagcsere megváltozással járó folyamatok. Nagy biztonsággal segítheti, illetve kiegészítheti a hölgyek emlőszűrő vizsgálatait (más képalkotó vizsgálatoknál akár évekkel előbb jelzi a kezdődő rosszindulatú daganatot!), a belső szervek, például az endokrin szervek, a belső nemi szervek betegségeinek felismerését.

 

A test - hőenergia diagnosztika nemcsak a beteg, hanem az egészséges egyének elsődleges szűrővizsgálatára is alkalmas. A klinikai tesztelések és a módszer részletes ismertetése után az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnöksége 1005/ETT/2003 számon a módszert és az eljárást az orvosdiagnosztikai eljárásokhoz sorolta.

 

További információ a vizsgálatról: +36-70/23-89-689.

 

A Test - hőenergia vizsgálat a következő betegségek ellenőrzésére alkalmas (összefoglalva):

 

Daganatok daganat - áttétek  gyulladások

fog- és emésztőszervi betegségek

mellciszták melldaganatok

tüdődaganatok áttétek

gyomor-  vékony-  és vastagbél betegségek

prosztata-  és vesebetegségek

petefészek daganatok

visszér rendellenességek

gerinc- és izületi degeneratív elváltozások

csontritkulás ( osteoporosis )

 

"Emlékszünk rá, hogy az elektromosságot és a láthatatlan hullámokat milyen mértékben kinevették annak idején? Az emberről való tudásunk hasonlóan gyerekcipőben jár."

Albert Einstein

 

TÁLTOS