Hírek - egészség

Lábszárfekély ( ulcus cruris ) csodálatos gyógyulása

2156 Megtekintés

Harminc éve gyötrő lábszárfekélye gyógyult meg N. Károlynénak, oldódott a hölgy fájdalma, rendeződött keringési problémája, magas vérnyomása, a Táltos kezeléseknek köszönhetően.

Felkerestem Papp Béla gyógyítót Miskolcon, hogy segítsen lábszárfekélyemet meggyógyítani. Nagyon sok orvosnál voltam már fekélyes lábammal, de csak kenőcsöket írtak fel, igazi javulást nem tudtak elérni állapotomban. Próbálkoztam más, nem orvosi gyógymódokkal is, de csak ideig-óráig segítettek, mindig kiújult ez a kellemetlen, fájó problémám. 

 

Papp_Bela_masszazs.jpg

 

Papp Béla – Táltos módszerrel kezel

 

Nagyon sok jót hallottam már Kovács - Magyar András módszerével kezelő Papp Béláról, aki egyik ismerősömnek is segített egészségügyi gondján. A rendkívül szimpatikus fiatalember elmondta, hogy érzékeli az aurámban a földsugárzás jelenlétét, s amíg itt, földsugárzásban fekszem, addig sajnos nem fogok gyógyulásomban eredményt elérni.

 

Azt is elmondta, hogy az energiaszintemet ez a földsugárzás folyamatosan gyengíti, így nincs energiája a szervezetemnek, hogy a gyógyító folyamatok beindulhassanak. Táplálkozási tanácsait is betartottam, hogy étkezésemből hagyjam el a tojást, tejet, sajtot, cukrot és a disznóhúst, mert ezek a táplálékok nem jó hatással vannak a legyengült szervezetemre.

 

Kimérettettem a lakásomban a földsugárzás zónák elhelyezkedését szakemberrel, áthelyeztem a fekhelyemet földsugárzás-mentes, jó helyre. Már aznap tapasztaltam, hogy jobban aludtam éjszaka, pihentebben keltem fel. Papp Bélától kaptam masszázst, kezelést, melytől rendeződött keringési, illetve vérnyomás problémám, a lábszárfekélyem is elkezdett gyógyulni. Három hónap elteltével harminc éves fekélyes lábam jelentősen gyógyult, nincsenek fájdalmaim, vérnyomásom teljesen normalizálódott.

 

Bátran ajánlom mindenkinek Kovács – Magyar András gyógyító módszerét, mert szeretettel, figyelemmel fordulnak az ember felé, a betegség okát szüntetik meg először, majd gyógyító módszerükkel szinte csodát tesznek ezek után. Nagyon hálás vagyok nekik ezért. Köszönöm az egészségemet! Vigyázni fogok rá.

N. Károlyné

 

 

Szóljon hozzá fórumunkon: TÁLTOS EGÉSZSÉG

 

 

Lábszárfekély ( ulcus cruris )

- orvosi szemmel

 

Fekélyről beszélünk, ha felszíni szövethiány alakul ki, ez változó mélységig terjed az egészséges szövetek közé, és területén sejtek elhalnak ( necrotisal ). Majd ez a nekrotizált, gennyes sejttörmelék tölti ki az ulcus ( fekély ) tartalmát.

 

A lábszárfekély ( ulcus cruris ) leggyakrabban a belboka felett alakul ki, a lábszár belső oldalán. Az ok vénás, vagy artériás keringési betegség, melynek következtében a szövetek sejtjei nem kapnak elég tápanyagot és oxigént, ennek hiányában elhalnak.

 

A vénás keringési elégtelenség oka általában a visszérbetegség. Ebben a betegségben az alsó végtagon a felszínes - bőr alatti - és mélyvénás keringéssel is probléma lehet. A viszerekben a vér áramlása a szív felé akadályozott, nehezített meszesedés, vénabillentyű elégtelenség, vénatágulat miatt. Ezért pang a vér az alsó végtag vénáiban, a salakanyagok elszállítása akadályozott. Ennek következtében a sejtek tápanyagforgalma károsodik.

 

Lábszárfekély

 

Lábszárfekély

 

Gyakoribb a verőeres – artériás - érszűkület miatt kialakuló fekély. Az artériás érszűkület kai közismertek: dohányzás, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, cukorbetegség. Az alszári érszűkület bevezető, jellegzetes tünete a klaudikáció intermittens.

 

Ez azt jelenti, hogy a beteg sétálva bizonyos távolság megtétele után kénytelen megállni, mert elviselhetetlen fájdalom jelentkezik a lábban, jellegzetesen lábikrában. Néhány perc múlva a fájdalom enyhül és tovább tud sétálni.

 

Emiatt hívják ezt kirakatnéző betegségnek. Felsorolt rizikófaktorok miatt évek alatt az artériák fala megkeményedik, elmeszesedik, szűkül a keresztmetszetük. Az adott artéria által ellátott szövet tápanyag és oxigénhiányos lesz, emiatt károsodik, elhalhat, kialakul a fekély. A fekély veszélye a befertőződés, aminek szövődményeként orbánc is kialakulhat, baktériumok kerülhetnek a keringésbe.

 

Ulcus cruris - lábszárfekély

 

Ulcus cruris - lábszárfekély

 

Ekkor már az egész szervezetre kiterjedő szeptikus állapot is kialakulhat, amit a köznyelv vérmérgezésnek hív. Szövődmények gyakran oda vezetnek, hogy a végtagot csonkolni kell. Ha már a láb fekélyeiről beszélünk, meg kell említeni a cukorbetegséggel kapcsolatosan a „diabéteszes láb” fogalmát.

 

Itt a cukorbetegség ( diabetes mellitus ) szövődményeként az idegek is károsodnak, és a beteg nem érzi a fájdalmat sem, és a nyomásnak kitett helyeken (pl. szűk cipő miatt) a láb élein, a sarkon alakulhatnak ki  fekélyek. Majd ehhez társul a cukorbetegség érszövődménye, és a beszűkült erek miatt a láb egyéb helyein is kialakulnak ulcusok.

 

Mint a legtöbb krónikus betegség esetén a lábszárfekély „gyógyításában” is a megelőzés lenne a biztos megoldás. Dohányzás mellőzése, helyes táplálkozás, keringés, vérnyomás optimalizálás, megfelelő testmozgás.

Dr. Pálus Attila

 

TÁLTOS ISKOLA - Kovács – Magyar András

 

Honlapunk: www.csodalatosgyogyulasok.hu