Hírek - egészség

Kovács-Magyar András: A szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszer működése - 2. rész

3826 Megtekintés

Tekintse meg filmünk 2. részét:

Azok a csodák, amiket elérünk, amiket több mint 20 éve produkálunk, túlléptük a határokat, a korlátokat.
 
A vegetatív idegrendszer, a homeosztázist irányítja, a teljes szervi működést.
Az agynak két féltekéje van. Van a jobb, és van a bal. Sokan hallottak már arról, hogy egyik agyféltekénk működteti a racionális énünket, a másik agyféltekénk működteti a humán beállítottságú dolgainkat, a holisztikus dolgainkat. Az egyik féltekéje az agynak lineáris, a másik holisztikus. Úgy is mondjuk, hogy elvont gondolatokra képes. A két agyféltekénk fordítva működteti a szerveinket. A bal agyféltekéje működteti a jobb kezet. A jobb agyfélteke működteti a bal kezet. Akik bal kezesek, azokra azt szoktuk mondani, holisztikusabban gondolkodnak. Valójában egy égi áldás, ha valaki bal kezes, hiszen annak a jobb agyféltekéje nagy valószínűséggel erősebb, gazdagabb, nagyobb teljesítményekre képes.
 
Mindnyájan tudjuk azt is, hogy az agynak bizonyos részei bizonyos szerveket működtetnek, irányítanak. Gondoljunk most arra, amikor valaki kap egy kisebb agyvérzést. Attól függően, hogy az agyvérzés mely részét érinti az agyi állománynak, vagy a beszédközpont áll le egy időre, vagy a jobb keze, jobb lába, vagy a bal keze, bal lába. Ugyanígy megvannak a szervműködtető részek az agyban más szervekre is. Ezt pontosan fel tudták már tárni azok, akik neurológiával foglalkoznak, és az agykutatásban ez hatalmas eredményeket hozott. Úgy is mondjuk, hogy interdiszciplináris tudomány, vagy kognitív tudomány. Ezeket a jelzőket használják ezekre a kutatásokra. Ez a tudomány, amely felhasználta mindazokat az ismereteket, amelyek ismertekké váltak a pszichológiában, a nyelvészetben, az informatikában, a gondolkodásban alkotott dolgokban. Mindezeket a dolgokat felhasználta a számítástechnika, a computer technika.

A vegetatív idegrendszer létfontosságú szerveket működtet folyamatosan. A szívdobogást, a verejtékezést, az elpirulást, a bőr borzongását, szervezetünk működését. Mindent szabályoz, hogy a szervezethez alkalmazkodjunk. Reagál a hidegre, reagál a melegre, reagál a nyugalomra, reagál a vészhelyzetre. Önszabályozó rendszer. Semmit nem kell tennünk. Ő tudja mi a dolga. Külső jelekre belső változásokat idéz elő. A vegetatív idegrendszernek két része van: van a szimpatikus idegrendszer és van a paraszimpatikus idegrendszer. A szimpatikus idegrendszer vészhelyzetben tud a legjobban befolyást gyakorolni a szervezetre. Befolyást gyakorol a sima izmokra, a mirigyekre, belső elválasztású mirigyekre, a szív működésére, és nagymértékben független az akarattól.
 
A célszervekre úgy hat, hogy a szervezet adrenalint közvetít. A belső elválasztású mirigyek adrenalint állítanak elő és a célszervekhez adrenalint juttat el. Ez a biológiai háttere. Ezt mindig megelőzi egy energetikai, egy informatikai, egy lelki, egy szellemi dolog. Amikor ez a lelki, szellemi folyamat beindul, beindulnak a belső elválasztású mirigyek. A belső elválasztású mirigyek pedig vegyi információkat juttatnak el a szervekhez. Mit vált ki ez az adrenalin? Szaporább lesz a szívverés, kitágulnak a korona erek, az artériák, megnő a pulzusszám, a szív több vért pumpál az izmokba, pupillák, hörgők kitágulnak, fokozódik az oxigénellátás, kevés, sűrű nyál képződik, az izzadás fokozódik, stimulálja a belső elválasztású rendszert, hogy adrenalint termeljenek.
 
Mi a gond?
 
A gond az, hogy a bőrtől visszaveszi a vért és az energiát a szimpatikus idegrendszer, hiszen vészhelyzet van. Visszaveszi a zsigerektől, kevesebb vért kapnak, hiszen azt mondja ilyenkor a szervezet, hogy mindezekre most nincs szükség. Lassul a bélmozgás, lassul az emésztés. A máj reakciója ilyenkor, hogy a májból cukor szabadul fel, azért, hogy a megnövekedett igényt az izmokba ő tudja segíteni. A máj cukrot ad a szervezetnek, hiszen ha nyugalom van, a cukrot a máj keményítőben tárolja. Amikor vészhelyzet van, a máj a keményítőből cukrot gyárt és a véráramon keresztül eljuttatja az aktív szerveknek. Magyarul növekedik a vércukorszint.
 
Ma Magyarországon minden 10. ember cukorbeteg. Tény, hogy ezeknek a betegségeknek nagyon komoly energetikai háttere van. A betegek túlnyomó többsége földsugárzás felett fekszik. Ez az energetikai háttere. Az idegrendszeri háttere, hogy stresszesek a betegek, a szimpatikus idegrendszerük túlpörög. A szimpatikus idegrendszernek az a dolga, hogy a vérbe cukrot közvetítsen. Ha megmérjük egy stresszes embernek a cukorszintjét megállapítjuk, hogy magas. Miért magas? Hát ez a dolga a szimpatikus idegrendszernek, hogy megemelje a vércukrot. Feltehetnénk a kérdést, hát nem lehetne megnyugtatni akkor? Mi az orvosi vélemény? Tudatosan a vegetatív idegrendszer működésébe nem lehet beleszólni.
 
Mi egy elvont ember véleménye?
 
Ha nem lehet tudatosan, hát szóljunk tudat alatt, elvontan. Valójában ezt csináljuk. Az elmúlt 6 évben három-, négyszáz ember tette le az inzulint. Segítettünk nekik abban, hogy az energiarendszerük helyre álljon, jó helyre kerültek a fekhelyeik. Segítettünk abban, hogy a szimpatikus idegrendszerük megnyugodjon és a paraszimpatikus idegrendszerük megerősödjön.
 
Hogyan?
 
Energiákkal, reflexmasszázzsal, nyirokmasszázzsal, gerinckezeléssel, szellemműtéttel és emléksúlyok levételével. Megfigyeltük, hogy az egyes típusú cukorbetegség, ami a gyerekeknél van, ami orvosilag abszolút gyógyíthatatlan, megjegyzem a kettes típusú cukorbetegség is orvosilag gyógyíthatatlan. A gyerekek esetében rájöttünk arra, hogy bár energiával, talpmasszázzsal kisebb-nagyobb eredményeket érünk el, de mindaddig a cukorbetegek nem gyógyultak meg, amíg a környezetükben lévő legnagyobb stresszt meg nem tudtuk szüntetni.
 
Mi volt a gyerekeknél a legnagyobb stressz faktor?
 
3-4 éves korukig látják a szellemeket. A körülöttük lévő szellemek olyan félelemben, stresszben tartották őket, hogy a stressz faktoruk miatt, a megemelkedett szimpatikus idegrendszer működése miatt folyamatosan cukrot pumpált a májuk a vérbe. Orvosilag ilyenkor azt mondja az ember, cukorbeteg. Mit csinál ilyenkor az orvostudomány? Inzulint ad, de a faktorokat soha senki sem próbálta megszüntetni. Megjegyzem, azzal, hogy egy orvos gyógyszereket ad, megmenti az emberek életét, mert ez a bizonyos szimpatikus idegrendszer, ha működik, vagy túlműködik, feszültségben van, arra képes, hogy az ember bele is haljon egy-egy ilyen folyamatba.
 
Ha nem lettek volna ezek a gyógyszerek, ezek az emberek meghaltak volna. Miben? A stresszben. Ezek a gyermekek is meghaltak volna, mert nem volt, aki azt mondja nekik, hogy gyermekem, tényleg van itt szellem. Segítünk. Visszaengedjük őket a túlvilágra. Ilyen emberek léteztek valamikor, majd eltűntek, megölték őket. Lehetetlenné tették az életüket azoknak az embereknek, akik a paraszimpatikus idegrendszerét működésbe tudták hozni az embereknek. Nem voltak kívánatosak.
 
Ma a gyógyíthatatlan betegségek, a magas vérnyomás és pulzus, cukorbetegség, sorolhatnám a betegségek sorát, amit az orvostudomány is elmond: a betegségek több mint 95%-ának nem tudjuk a hátterét, csak magát a tényt látjuk. Felhasználnak olyan készítményeket, amivel értágulatot, megnyugvást tudnak produkálni a szervekben, látszólag. Ha valaki kap egy értágítót, attól az idegrendszer ugyanolyan zaklatott marad.
 
Erre a bizonyos vegetatív idegrendszerre csak és kizárólag elvont ember tudása, a mély tudatszinti kezelés hat. Hogy hívjuk ezt? Meditáció. Keletnek ez volt a legnagyobb csodafegyvere. Meditáltak az emberek. Meg tudta nyugtatni az embereket egy-egy órára, egy-egy fél órára. Ez alatt a fél óra, egy óra alatt az ember legnagyobb öngyógyító mechanizmusa, a paraszimpatikus idegrendszer ki tudta javítani a problémákat.
 
Mi a probléma az európai emberrel?
 
Szinte egy pillanatra nem hagyja szóhoz jutni a paraszimpatikus idegrendszerét. Megfigyelték, hogy primitív népeknél, ahol nincs stressz, ahol nem a szimpatikus idegrendszer van túlsúlyban, hanem a paraszimpatikus, nyugalom, békesség van. Ott a szexuális energiák sokkal erősebbek, sokkal nagyobbak, így a megtermékenyülés is. Sokkal nagyobb a népszaporulat is, hiszen a nemi szervek szinte folyamatosan normális vérmennyiséget kapnak, vérbőségben vannak. Kutatások azt is bebizonyították, hogy nemcsak a szimpatikus idegrendszer működése emeli meg ezeknek a bizonyos szerveknek a működését (mint például a vérnyomás), hanem nagyon hatnak az emberre, az emberi szervekre az érzelmek is, az érzelmi hatások.
 
Címünk:
 
H-1143 Budapest (XIV. kerület)
Tábornok u. 11/A. - I. emelet
 
Tájékoztatást kaphat telefonon:
+36 1 251 4983
+36 1 222 3186