Hírek - egészség

Kovács-Magyar András: A szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszer működése - 1. rész

3934 Megtekintés
Tekintse meg filmünk 1. részét:
 


A világ számtalan tudósa kutatta azokat az energiákat, agyi frekvenciákat, EEG-ket, EKG-ket, genetikát, biológiai összefüggéseket, amelyeket szerették volna folyamatosan modellezni valamilyen módon, nem csak vegyi képletekkel, hanem rezgésekkel, energiákkal, az ember körül mérhető aurákkal. Ennek egy csodájához ért el a tudomány. Egész pontosan olyan berendezéseket készített, amivel pszichológiai, tudatosságbeli, pszichés állapotbeli változásokat detektálni tudtak. Felhasználták itt mindazokat az eredményeket, amelyeket többen ismertünk eddig is, ugye az EKG-t, az EEG-t. Elérkezett egy olyan csodához a technika, amikor mindazokat a dolgokat, amelyeket mi detektáltunk lélekben, szellemben, energiákban, földsugárzásokban, aurákban, ma már készülékek ki tudják mutatni. Ilyen készülékeket fogunk bemutatni nektek. Ma a világszínvonal legelső helyén állnak ezek a készülékek, hála Istennek a közösségünk is birtokába került néhány ilyen berendezésnek, computernek.
 
Idegrendszerünk titkai: a stressz, mint kór ok
 
A legelső dolog, amiről ma szólni szeretnék: az idegrendszerünk titkai: a stressz, mint kórokozó. Ha megértjük ezeket a gondolatokat, akkor meg fogjuk azt is érteni, hogy a legmodernebb berendezések miket tudnak detektálni, milyen dolgokat tudnak látni, miben tudnak segíteni, hogyan tudnak benézni a pszichébe, a testbe, a testen belül a zsigereinkbe, hogyan tudja feltárni elektromos hullámokkal, információkkal egy gép, hogy milyen baktérium, vírus, gomba van bennünk, és hogy egy-egy szervünknek milyen az állapota. És ha már fel tudja tárni, milyen módszer van arra, hogy egy gép vagy egy ember energiákkal, információkkal gyógyítson, segítsen.
 
Kezdjük el az utazást az idegrendszerünkben.
Már Leonardo is pontosan tudta, hogy az ember nemcsak egy húsvér test, hanem az embernek is vannak belső energiái és külső energiái. Távol keleten a belső energiákat már régóta próbálják akupresszúrával, akupunktúrával serkenésre bírni. De Ázsiában jártamkor tapasztaltam, bizony nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy a külső energia tereket milyen jelenségek zavarják meg, s ennek hatására hogyan változnak a belső energiaterek is. Az agykutatással is 30-40 éve foglalkoznak, mióta egyre finomabb műszereket tudott kitalálni a tudomány. De ezek a műszerek úgy működtek, hogy több száz csatlakozót kellett az emberek koponyájára tenni, hogy lehívjanak értékeket, és bizony több mint 40 éves kutatás eredménye, hogy milyen elektromos impulzus mire utaló jelet ad.
 
A legnagyobb probléma a stressz, ami az embereket gúzsba köti, fogva tartja. Egy kis szócska, hogy hát stresszes a beteg. A stressz egy olyan régióban hat ránk, ami nem tudatos, hanem tudattalan. Éppen ezért, amikor az orvostudomány találkozik a stresszel, akkor azt mondják, mivel tudatosan nem lehet hatni arra a bizonyos vegetatív idegrendszerre, ami működteti a teljes belsőnk állapotát, így ezzel nem foglalkozik. Élethossz és az életminőség nagyon szorosan összefügg a stresszel, de a vizsgálata abszolút nem mondható általánosnak az orvostudományban.
 
Stresszor, ami stresszet idéz elő az emberben

Ilyen stresszor lehet egy anyós, ilyen stresszor lehet egy főnök, ilyen stresszor lehet egy szomszéd, aki ezt a bizonyos idegrendszeri, spannolt idegrendszeri folyamatot elindítja. Amit érzünk, azt hívjuk úgy, hogy maga a stressz.
 
A vegetatív idegrendszer két részből tevődik össze: egy szimpatikus idegrendszerből és egy paraszimpatikus idegrendszerből. Ez a két idegrendszer állandóan küzd egymással. A szimpatikus idegrendszer folyamatosan egy fölfokozott idegállapotot, lelki állapotot, stressz állapotot tart fönt. A paraszimpatikus idegrendszer pedig egy nyugalmat, békességet kíván az embernek adni. Vagy egyik, vagy másik győz. Soha nem kiegyenlített a két idegrendszerünk.
 
A szimpatikus idegrendszert a Jó Isten arra találta ki, amikor az embert megteremtette. Ha van egy vészhelyzet, akkor bekapcsol a szimpatikus idegrendszer és azoknak a szerveknek, amelyek a meneküléshez szükségesek, vért pumpál. Ilyen a szív, ilyen a tüdő, kitágulnak a pupillák. De hát valamennyien jól tudjuk, hogy mennyi vére van egy embernek. Ha kitágulnak az erek a szívbe, ha kitágulnak az izmokba az erek, akkor a vérnyomásnak le kellene esnie. De nem ez történik a szervezetben, hanem a vérnyomás is megemelkedik,160, 180, akár 200-ra stresszhelyzetben. Hogy tud megemelkedni, ha a szívbe és az izmokba, a tüdőbe kitágulnak az erek? Hát egyféleképpen tud, ha más szervekben összehúzódnak az erek.
 
Melyek ezek a más szervek?
 
Azok, amelyek vész esetén nem életfunkciót meghatározó szervek. A bőrünk, a nemi szervek, a gyomor, a belek, zsigerek egy része. Amikor stresszhelyzetben vagyunk, itt a vérerek, a kapillárisok összehúzódnak, magyarul szinte alig kapnak vért, mert szükség van arra, hogy az életet megmentő szervek háromszoros, négyszeres energiával, vérbőséggel tudjanak működni.
 
Amikor a Jó Isten megteremtette az embert, tudta, hogy erre nagy szüksége lesz, de azt is tudta, hogy a vész jön, majd elmúlik és megnyugodhat az ember. Erre kitalálta a paraszimpatikus idegrendszert, ami visszaadja a vért a zsigereknek, a bőrnek, a nemi szerveknek, a gyomornak, a beleknek és visszatér az egészség. Arra talán még a Jó Isten sem gondolt ezelőtt 40.000 évvel ezelőtt, hogy majd 40.000 év múlva majd olyan emberek lesznek, akik olyan stresszben élnek, mintha állandóan üldöznék őket, mintha állandóan létveszély lenne, hiszen a mai ember folyamatos veszélyt érez, fogalmazzunk úgy, hogy a mai ember folyamatos stresszben él. Honnan lehet ezt észrevenni? Megemelkedik a vérnyomása, megemelkedik a pulzusszáma, és olyan betegségek jönnek elő, bőrbetegségek, vastagbél-, vékonybélgyulladás, nemi szervi problémák, terméketlenségi problémák, ciszták, miómák, prosztatatúltengések, májprobléma, hasnyálmirigy probléma, problémák sora jön létre a stressztől, mert ezek a szervek nem kapnak vért.
 
Mit lehet tenni?
 
Ez itt a nagy kérdés. A mai korban megállapított statisztikai tény, hogy a hölgyeknek több mint 80 %-a frigiditásban szenved. Ahhoz, hogy valakinek örömérzete legyen, ahhoz vérbőségre van szüksége. Igen ám, de ha valaki stresszes, nem kap a nemi szerv zóna sem vért. Nemcsak hogy öröme nem lesz, ahhoz, hogy megtermékenyülés történjen, ahhoz a méhbe is vérbőségre van szükség. De ha a vér éppen a szívben, a tüdőben, az izmokban van, nem jut vér, nem jut életenergia a méh zónába sem. Az impotenciával hasonló a gond. A férfiak túlnyomó többsége impotenciás gondokkal küzd, vagy korai magömléssel. Szintén a stressz az egyik fő kiváltó oka.
 
Nőgyógyászati cikluszavarok, daganatok, ciszták, miómák. Mindegyiknek a hátterében ott van a vegetatív idegrendszer szimpatikus részének a túlsúlya. Az idegrendszer alapegysége a neuron. A neuron egy nagyon különleges kis szervecske, ugyanis a neuron az ingerületeket a sejthártyán keresztül képes vezetni és ez az ingerület maga az információ, amit a sejthártya el tud vinni a szervekhez.
 
Felismerték már több ezer évvel ezelőtt az egyiptomiak is, hogy nemcsak a gyógyfüvek, a gyógyteák, az akkori szerény kemikáliák hatnak az emberi szervezetre, hanem rezgésekkel, információkkal lehet hatni úgy az agyra és az egész szervezetre, hogy a szervezetben lévő biológiai folyamatok, az endokrin folyamatok is megváltozzanak, a hormonális háztartásunk is megváltozzon. De ezt nem vegyszerekkel érték el, hanem rezgésekkel, információkkal érték el.
 
Orvosilag a vegetatív idegrendszer, azaz a zsigerek irányítása független a tudatosságunktól. Tudatosan nem befolyásolható. Gondoljunk itt most egy vérnyomásra, gondoljunk egy szívritmusra, vagy gondoljunk éppen a vastagbél perisztaltikájára. Bármennyire akarjuk, hogy gyorsabban vagy lassabban menjen, tudatosan hiába akarjuk, nem működik. Van néhány dolog, amire tudunk hatni. Ilyen például a légzés. A légzést is a vegetatív idegrendszer működteti, hogy most szaporább, majd lassúbb, de nagyon érdekes, hogy a légzésre tudatosan is tudunk hatni.
 
Egy pupillát a vegetatív idegrendszer működtet, hogy tág legyen vagy szűk legyen. Izgalmi állapotban kitágul a pupilla, hogy minél többet, minél jobban, minél biztosabban lásson. Amikor megnyugszik az ember, összeszűkül a pupillája. Próbáljuk meg a pupillánkat működtetni tudatosan. Nem megy. Orvosi vélemény, hogy ezeket a bizonyos funkciókat tudatosan nem lehet befolyásolni. Milyen jó, hogy kimondták, tudatosan nem lehet befolyásolni, mert ha tudatosan nem lehet, akkor majd tudat alatt lehet. Ezt a bizonyos tudat alatti működtetés, gondolkodást tudják azok az emberek, akik le tudnak menni mélytudat szintre. Mélytudat szinten szerveket lehet befolyásolni, szellemműtéttel kicserélni, illetve mélytudat szinten régi emlékek súlyát lehet levenni. És ennek mi lesz a következménye? Megváltozik a vegetatív idegrendszer működése és megváltozik a zsigerek működése is, amit 20, 30 vagy 40 éve gúzsban tart a tudatosan nem megváltoztatható gondolat vagy érzés. Tudat alatt ebbe a csodába lehet eljutni.
 
Címünk:
 
H-1143 Budapest (XIV. kerület)
Tábornok u. 11/A. - I. emelet
 
Tájékoztatást kaphat telefonon:
+36 1 251 4983
+36 1 222 3186