Hírek - egészség

A vírusok felismerése információkkal

542 Megtekintés

Fontos, hogy első lépésként megértsük a vírusok reprodukciós folyamatát.

Lássuk, hogy történik a befogadó sejtek megfertőzése.

 

A vírusok a befogadó sejtek receptorait megtévesztik.

A befogadó sejteket CD4 receptoroknak hívják. Ezek a glikoproteinek a sejt felületén helyezkednek el. A másik sejtreceptor neve: CCR5. Ezek a receptorok protein komplexusokkal lépnek kapcsolatba, amik beágyazódva vannak. A kezekhez hasonló szerkezetek két glikoproteinből állnak, melyek a vírus felületén találhatóak, valamint egy extracelluláris anyagból, amit GP120-nak hívnak.

 

Kézként egy transzmembrális anyag szolgál: GP41. Amikor a vírus megtámadja a sejtet, a GP120-as kar rákapcsolódik a CD4 nevű kapura. Először a GP120-as és GP41-es karok találkoznak a CD4-es karokkal, majd rászippantják magukat a CCR5-re, hogy bebocsájtást nyerjenek. A megtévesztő manővert követően a GP120-as kar átalakul úgy, hogy a karok kinyílnak és megtörténik a behatolás. A vírus saját karjaival kapaszkodva húzza be magát a gazda immunsejtbe. A vírusok becsapják a kapuőröket, így jutnak be a gazdasejtbe, majd kiengednek magukból két RNS-t és három gyártóenzimet.

 

A 3 reprodukciós enzim: integraz, proteaz és egy fordított transzkriptaz. Ez az anyag teszi képessé a vírust arra, hogy módosítsa a DNS-t. Két katalitikus központja van. Az egyik katalitikus központ felel azért, hogy RNS láncot állítson elő. Az RNS lánc összekapcsolódik a DNS-ekkel. A másik katalitikus központ lekapcsolja az RNS-eket az RNS-DNS láncról. Így keletkezik a végleges DNS lánc. A DNS végeiből az integraz levág két darabot, így azok kötés képesek lesznek.

 

Ezt követően az integraz elszállítja a DNS-t a sejt közepébe. Az új rész bekapcsolódik az eredeti DNS-láncba, elhitetve, hogy ő is a sejt része, csak őt kihagyták. Így épül be a vírus a sejtbe. A sejt aktiválódását követően a pro-vírusos DNS elindít egy RNS másolót. Az RNS másoló áthalad a citoplazmán, ahol az új vírus szintetizálódik. Itt megjelennek a proteincsíkok. A hosszú proteincsíkokat a proteaz rövid darabokra vágja, ami elkerülhetetlen egy megfertőző vírus kialakulásánál.

 

Így keletkezik a vírus. Az éretlen vírusok nagy számban hagyják el a gazdasejtet, majd elszaporodnak a testünkben. Naponta több billiónyi éretlen vírus keletkezik, melyek tönkreteszik a gazdasejteket. Később a gazdasejtek a folyamatban elpusztulnak. Amikor az éretlen vírusok megerősödnek, több sejtet megfertőznek. A vírusok megtévesztik a sejteket. Azonban minden vírusnak van egy rá jellemző információ kisugárzása is, melyeket információ detektálásra felkészített sejtekkel lehet felismertetni.

 

A támadó vírus információját ismerve az immunsejtek már a behatolást megelőzően felismerik a támadni készülő vírusokat. Továbbá, a DNS másoló a vírus információjának felismerésévek megtagadhatja a megbolygatott DNS-ek másolását. Nem utolsó sorban a gazdasejtből kikerült éretlen új vírusok felismertethetőek, ha a vírus információját közöljük az immunsejttel. Az immunsejtnek történő információ átadást a kvantumfizikai ismeretek tették lehetővé.

 

Egy új dimenzió kapuja nyílt meg. A vírus hazugságainak felismerői az igazság képviselői, a tiszta információk. Az információkat ma már képesek holografikus készítményekben, vízben tárolni és a szervezettel közölni.

„Atomvillanás a XXI. század új holografikus világképében!”