Hírek - egészség

Vastagbélrák csodálatos gyógyulása

4211 Megtekintés

Nagy fájdalmakat éreztem hasi tájékon, állandó görcsök, hasmenés és gyengeség kísérte mindennapjaimat.

Hasi panaszaimmal orvoshoz fordultam, aki különböző vizsgálatok alapján felállította az orvosi diagnózist: vastagbélrák. Megműtöttek, 20 centiméter bélszakaszt kivágtak a vastagbelemből. Stomára nem került sor (stoma = a végbél kihelyezése a hasfalra), ez volt a szerencsém. Kemoterápia, sugárkezelés következett volna, de erre nem voltam hajlandó vállalkozni, mivel amúgy is nagyon rosszul éreztem már magam, nagyon gyenge voltam.

 

Egy tévéműsorban láttam Kovács - Magyar Andrást. Nagyon megfogott, hogy sokféle betegséggel kapcsolatban tudott már segíteni a Táltos módszer segítségével. Eljöttem hát a Táltos módszerrel gyógyítókhoz.

 

A gyógyítók tanácsára lakásomban feltérképeztettem a vízér és földsugárzások elhelyezkedését. A fekhelyemet áthelyeztem egy vízér és földsugárzás-mentes helyre. Kopcsányi Márta elmondta, milyen ételeket hagyjak ki a táplálkozásomból a gyorsabb gyógyulásom érdekében. Nem fogyasztok tejet, sajtot, sertéshúst, tojást, cukrot, fehérlisztből és szójából készült élelmiszert.

Kopcsanyi Ildiko és Martika - Sarospatak.jpg

Kopcsányi Ildikó – Kopcsányi Márta

 

Kopcsányi Ildikóval a Táltos Iskolában tanult meditációt végeztünk, gyakran jöttem Ildikóhoz gyógykezelésre. A Táltos zarándokutakon Szent helyek forrásait kerestük fel, ezek vizéből gyakran fogyasztok.

 

Ma már nincsenek fájdalmaim, rendben van az emésztésem. Teljesen meggyógyultam. Az unokám B. Máté 7 éves, ő szintén a Táltos módszer segítségével gyógyult meg asztmából.

Hálásan köszönöm gyógyulásom!

B. Péter, Budapest

 

 

Vastag- és végbélrák ( Colorectalis daganatok )

– orvosi szemmel

 

Az elmúlt évtizedekben az emésztőrendszerben előforduló vastag- és végbéldaganatok (colorectalis) száma megtöbbszöröződött, mind a férfiaknál, mind a nőknél ez a második leggyakoribb rosszindulatú rákos elváltozás. Magyarországon évente mintegy nyolc-kilencezer új megbetegedést regisztrálnak. Mintegy hatezer ember halálát okozza az, hogy nem ismerik fel időben a betegséget, s ennek következtében nem indul meg idejében a kezelés.

 

A colorectalis rákok szinte kizárólag adenocarcinomák, melyek vaskos, exophyticus (kifelé növő) szövetszaporulatot képeznek vagy gyűrű alakú szűkületet okozó elváltozásokat hoznak létre. A daganatok közel fele a végbél és a sigmabél táján helyezkedik el; többségük a vakbél tájékon és a felszálló vastagbélen található. Jelenlegi felfogás szerint a colorectalis rákok legnagyobb része egy vastagbél polyp rosszindulatú elfajulása révén keletkezik.

 

Számos tényező növeli a colorectalis rák kialakulásának kockázatát.

Ezek felismerése alapján meg lehet tervezni a szűrővizsgálatokat:

 

- Életkor: a vastag- és végbélrákok száma 40 év felett meredeken emelkedik, és 90%-uk 50 év felett alakul ki.

 

- A kórelőzményben szereplő vastagbél polip, főleg ha többszörös vagy 1 cm-nél nagyobb volt.

 

- A vastagbélrákos betegek 25 %-ban szerepel a családban colorectalis daganat, mely a genetikai faktorok jelentőségét támasztja alá.

 

- Gyulladásos vastagbélbetegségek esetén szintén nagyobb a rizikó a rosszindulatú elváltozás kifejlődésére. Colitis ulcerosa esetén a betegség kezdetét követően 7-10 évvel kezd emelkedni a rák kialakulásának valószínűsége.

 

- Ha a kórelőzményben vagy a beteg családjában nőgyógyászati daganat szerepel, a malignitas rizikója mérsékelten emelkedett.

 

A vastag- és végbéldaganat korai állapotában lappangva, teljesen tünetmentesen növekszik. A daganat jelenlétére utalhat az, ha valakinek megváltoznak a székletürítési szokásai, élénk színű vagy sötétbarna véres székletet észlel, hasi panaszok, görcsök jelentkeznek, puffadás, étvágytalanság alakul ki. Intő jel lehet a hirtelen fogyás, az alsó végtagi visszér vagy visszér-trombózis. Mivel a betegek egy része sokáig nem tulajdonít jelentőséget a panaszoknak, vagy mást sejt azok hátterében, viszonylag gyakori, hogy csak későn fordul orvoshoz, amikor már vészes fogyás, az általános állapot leromlása következik be. Ilyenkor a tumor rendszerint már annyira kiterjedt, hogy más szerveket is behálózott vagy áttéteket képezett és legtöbbször operálhatatlan.

 

A fenti panaszok ugyanakkor más emésztőszervi megbetegedés esetén is jelentkezhetnek. A rákbetegség gyanúját leginkább a székletben kimutatható vér keltheti fel, amelynek eredetét béltükrözéssel vagy újabban metszetkép-alkotó eljárások ( CT , MRI ) alkalmazásával lehet igazolni vagy kizárni. (Megjegyzendő, hogy nem jelent teljes bizonyosságot, ha egy vizsgálat során nem mutatnak ki vért a székletben, mivel a tumorok gyakran szakaszosan „véreznek”.)

 

Végbélrák – test – hőenergia felvétel

Végbélrák – test – hőenergia felvétel

 

Az 50 év felettieknél a székletben az emberi vér kimutatására irányuló szervezett szűrővizsgálat nincs hazánkban, ezért az esetek jelentős hányadát csak kései stádiumban fedezik fel. A korai stádiumban történő felismerést - ezáltal a jó esélyekkel történő gyógyulást – segíti a test – hőenergia vizsgálat, mely teljesen ártalmatlan, fájdalommentes diagnosztikai módszer.

 

A klinikai vizsgálatok tanúsága szerint a vastag- és végbélrákok a jól szűrhető daganattípusok közé tartoznak. A szűréseket 40-50 éves kortól tanácsos elkezdeni, ám amennyiben a családban halmozott előfordulás jelentkezett vagy valamelyik felmenőnél fiatalabb korban fordult elő béldaganat, akkor a rendszeres szűrést akár már a húszas években is el lehet kezdeni. A szűrési módszerek közé tartozik a vér (akár a láthatatlan mennyiségű) kimutatása laboratóriumi teszttel, a test - hőenergia vizsgálat (nagyon korán tud jelezni, még a klinikai tünetek előtt), és a különböző vastagbél - tükrözéses technikák.

 

A végbél- és a béldaganatok terápiája eltér egymástól. Az előbbiek korai eseteiben általában a műtét a leggyakoribb beavatkozás, ilyenkor rendszerint eltávolítják a tumorral behálózott bélszakaszt. Ha a daganatot nem távolítanák el, ismétlődő, egyre erősebb vérzések, a tumor növekedése, esetleg bélelzáródás, s a rákos szövetek fokozott burjánzása következhet be áttétképződéssel.

 

Bizonyos esetekben lehet az operáció alternatívája a sugárkezelés. A mérsékelten előrehaladott, azaz korai stádiumban felismert végbéldaganatok ellátása során többnyire kemoterápiával kombinált sugárkezelést végeznek a műtét előtt, majd az operációt követően kiegészítő daganatgátló kezelés, rendszerint kemoterápia következik.

 

A korai béldaganatok terápiájában is a műtét áll az első helyen, és a szövettani eredménytől függően később kiegészítő kemoterápiára is szükség lehet.

 

Az előrehaladott végbél- és béldaganatokat jellemzően kemoterápiával kezelik, s csak ritkábban kerül sor sugárkezelésre. Terjedőben van ugyanakkor a szelektív biológiai támadási pontú, a daganatok növekedési receptoraira ható, valamint a tumorok vérellátását gátló gyógyszerek alkalmazása is. Az ilyen terápia döntően a daganatsejtekre hat és a kemoterápiánál nagyobb szelektivitása miatt a kemoterápiánál kevesebb mellékhatással jár. A páciens életét olykor csak úgy lehet megmenteni, ha a bélszakasz egy részét eltávolítják. Amennyiben nem lehetséges a bélfolytonosság helyreállítása, mesterséges nyílást készítenek a sebészek, amelyen keresztül a bélsár távozni tud a szervezetből. A végbélnyíláshoz közel kialakult tumorok esetén nagy valószínűséggel a végbél záróizomzatát is el kell távolítani.

 

Láthatjuk, hogy szinte a kezelés bármelyik formájára is kerül sor, annak jellegéből adódóan sokszor komoly panaszokat okozó mellékhatásokkal és az életminőséget nagyban rontó következményekkel lehet számolni. Éppen ezért örvendetes, hogy ma már ezen betegek számára is rendelkezésre állnak a Táltos gyógyítás különböző módszerei, melyek segítségével sikerrel kezelhetők ezek a betegségek is. Kovács - Magyar András Táltos módszerei segítségével nem csak eredményesen gyógyíthatók a vastag- és végbél daganatai, hanem amennyiben betartják az általuk javasoltakat, sokszor a betegség kiváltó oka is megszüntethető és a gyógyulás ezáltal végleges lesz.

 

Kimutatott vastag- és végbélrák esetén is a Táltos gyógyítással párhuzamosan, illetve a kezelés végén mindenféleképpen javasolt a rosszindulatú folyamat nyomon követése, melyhez a következő vizsgálatok állnak rendelkezésre: ultrahang, test – hőenergia diagnosztika, vérvétel (daganatjelzők), adott esetben CT - MRI vagy esetleg PET CT.

 

A colorectalis rákok gyakran képeznek áttéteket, átterjednek a nyirokrendszerre, tumoros szövetek jelenhetnek meg a májban, a tüdőben, az agyban, a csontokban. A béldaganatos betegek körében az ötéves túlélés esélye nemzetközi nagy átlagban 60 százalék körül van, a korai stádiumú felfedezés esetén (test - hőenergia diagnosztika!) nagyobb ez az arány. Más megközelítésben viszont az 5 éves betegségmentes túlélés esélye térségünkben alig haladja meg a 30 százalékot.

Dr. Pusztai Zoltán, szülész - nőgyógyász szakorvos

 

Dr. Pusztai Zoltán - nőgyógyász szakorvos és a Test - hőenergia berendezés

Dr. Pusztai Zoltán - nőgyógyász szakorvos és a Test - hőenergia berendezés

 

Test - hőenergia diagnosztika bemutatása

 

Ez az egyetlen kifejezetten egészségügyi vizsgálatokra – vagyis az emberi test vizsgálatára – kifejlesztett infravörös képalkotó eljárás.

 

A Test - hőenergia egy – az ÁNTSZ által befogadott és engedélyezett - orvosdiagnosztikai berendezés és eljárás, amely az infrafoton energiák eloszlását méri dinamikus módon. Az új módszer nemcsak az egyes szervek, hanem a test összetett vizsgálatát is lehetővé teszi. A test - hőenergia diagnosztikai rendszer feltérképezi és jelzi a testben lévő rendellenes működéseket.

 

A vizsgálat teljesen ártalmatlan, szemben a röntgen, CT, MR diagnosztikával – károsító sugárzást nem bocsát ki, a szervezetet semmilyen hatással nem terheli.

 

A test - hőenergia kamerája az emberi test által az infravörös tartományban kisugárzott jeleket fogja fel és egy speciális célszámítógépbe továbbítja azokat. A komputer átalakítja s az emberi szem által érzékelhető tartományba helyezi át, vagyis láthatóvá teszi ezeket a sugarakat. A Test - hőenergia diagnosztika tehát nem hőmérsékletet mér, nem „hőtérkép”.

 

A dinamikusan változó életfolyamatokat képes nagy érzékenységgel és pontossággal megjeleníteni, mint pl. gyulladások, daganatok, visszér rendellenességek, gerinc- és izületi degeneratív elváltozások, valamint egyéb sejtanyagcsere megváltozással járó folyamatok. Nagy biztonsággal segítheti, illetve kiegészítheti a hölgyek emlőszűrő vizsgálatait (más képalkotó vizsgálatoknál akár évekkel előbb jelzi a kezdődő rosszindulatú daganatot!), a belső szervek, például az endokrin szervek, a belső nemi szervek betegségeinek felismerését.

 

A test - hőenergia diagnosztika nemcsak a beteg, hanem az egészséges egyének elsődleges szűrővizsgálatára is alkalmas. A klinikai tesztelések és a módszer részletes ismertetése után az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnöksége 1005/ETT/2003 számon a módszert és az eljárást az orvosdiagnosztikai eljárásokhoz sorolta.

 

További információ a vizsgálatról: +36-70/23-89-689.

 

A Test - hőenergia vizsgálat a következő betegségek ellenőrzésére alkalmas (összefoglalva):

Daganatok , daganat - áttétek , gyulladások

fog- és emésztőszervi betegségek

mellciszták melldaganatok

tüdődaganatok áttétek

gyomor- vékony- és vastagbél betegségek

prosztata- és vesebetegségek

petefészek daganatok

visszér rendellenességek

gerinc- és izületi degeneratív elváltozások

csontritkulás ( osteoporosis )

 

"Emlékszünk rá, hogy az elektromosságot és a láthatatlan hullámokat milyen mértékben kinevették annak idején? Az emberről való tudásunk hasonlóan gyerekcipőben jár."

Albert Einstein

 

Elérhetőségünk:

 

H-1143 Budapest - Tábornok út 11/A. I. emelet

(XIV. kerület - a 2. metró Stadionok megállójánál)

 

Tájékoztatás * időpont-egyeztetés:

Tel.: +36.1.251.4983  vagy  +36.1.222.3186